Életrajz, Érdekesség, Uncategorized

Ray Parker Jr.

Ray Parker az egyik olyan előadó a sok közül, aki a Soul Session műsor vendége volt.

Jelen írással elsősorban az a célunk, – természetesen az életrajzi és a munkásságát kiemelő információk mellett – hogy személyes élményeinkről meséljünk a vele való találkozás kapcsán. Munkásságát leírni szinte lehetetlen, de néhány olyan adatot megosztunk veled, amelynek olvasása közben garantált a libabőr még azon olvasók körében is, akik nem követik napi szinten ezekkel az előadókkal kapcsolatos történéseket.

Ray Erskine Parker Jr. 1954. május 1-én született, amerikai zenész, énekes, dalszerző és producer.

Szóló karrierjének legismertebb momentuma az 1984-es „Ghostbusters” című film főcímdala, melyet ő írt és énekelt is.

1972-ben Stevie Wonder „Maybe Your Baby” című dalában gitározott. Stevie Wonder szóló gitárosaként részt vett az 1972-es Rolling Stones turnén, ahol a Stones előzenekaraként léptek fel.

1973-ban Barry White-tal dolgozott együtt.

Dalokat írt és dolgozott többek között a következő művészekkel:  Carpenters, Chaka Khan, Aretha Franklin, Bill Whiters, The Temptations, Herbie Hancock, Tina Turner, David Foster, Diana Ross.

Ray Parker és a Soul Session kapcsolata.

Hasonlóan sok más előadóhoz a kapcsolatot Narada Michael Walden-nak köszönhetjük. Fantasztikus és egyben hihetetlen érzés volt egy ilyen, méltán mondhatjuk, világsztár privát telefonszámát megkapni.

Már az első beszélgetés alkalmával lehengerlő volt a közvetlenség, segítőkészség és alázat, a beszélgetés során, emlékszik vissza Bogyó Tamás.

Tomi személyes élményként említi a Budapesti, az egykori Petőfi Csarnok-ban megrendezett koncertet, valamint azt a sok személyes telefonos, videós megbeszélést, amely a műsorban való későbbi közreműködését készítette elő. Ezek során is maximálisan érezhető volt a közvetlen, baráti hangulat, amely később valóban barátsággá alakult. Ezt a kötődést érezhetően erősítette az, amikor kiderült, hogy Ray egyik fia teniszezik. Na, ha eddig nem volt miről beszélgetni (amúgy bőven volt miről), akkor most lett!

Az első bejelentkezése a Soul Session műsorában egy nem várt helyzetként érte a két műsorvezetőt, Bogyó Tamást és Temesi Bercit, akik a meghatottságtól az első pillanatban szinte megszólalni sem tudtak.

A történet egy évadzáró műsorhoz köthető, ahol Tomi több művészt invitált a műsorba, egy-egy kis beszélgetésre, vagy akárcsak egy rövid köszöntésre a hallgatók felé.

Ezen emlékezetes műsorban velünk volt többek között Freddie Washington, Tom Scott, Charles Fearing és az egyik pillanatban jelzett a „Zoom”, érkezett Ray Parker Jr., aki épp a Bahamákon nyaralt.

A pillanat egyszeri és megismételhetetlen a Soul Session történetében.

Már ez a tény is jelzi a közvetlenségét, elkötelezettségét, hogy nyaralás közben jelentkezik be egy élő rádióműsorba.

A későbbiekben egy adásnak két órán keresztül a vendége volt.

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy ezzel oly mértékben járult hozzá a műsor hírnevéhez, amiért örökké hálásak leszünk és szívünkbe zártuk őt. Hálásak és büszkék vagyunk rá, hiszen kevés rádióműsor mondhatja el magáról, hogy Ray Parker Jr. 2 órán keresztül a vendége volt.

Tarts velünk  #pénteknégykor a radiocafé98 Soul Session című adásában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.